dilluns, 30 de juny del 2008

Novetats de Blogger




La gent de Genbeta publica una entrada amb les novetats de Blogger in Draft. Tothom qui tingui un compte de Blogger pot accedir a la versió esborrany, Blogger in Draft, i allò que hi faci apareixerà al bloc com si estigués fent-ho des de la versió "normal".



A la imatge adjunta es pot veure una de les novetats. Es tracta de la possibilitat de puntuar les entrades amb fins 5 estrelles. També es pot mostrar el formulari de comentaris sota l'entrada, en comptes d'haver d'obrir una pàgina nova.



Ha canviat el formulari per editar entrades. Les imatges ara es poden inserir de forma més senzilla, podent pujar una imatge o enllaçar-ne una utilitzant la seva URL. Es pot decidir, per a cada entrada -abans era global- si s'han de convertir les línies noves en l'etiqueta br de HTML o si s'han d'ignorar, i si s'ha d'interpretar el codi HTML inserit a l'entrada o si s'ha de deixar tal com està -útil per mostrar trossos de codi, doncs fins ara això portava bastants problemes-.



Els blocs es poden exportar i importar. És a dir, es pot generar una còpia de seguretat del bloc, en format Atom, i després recuperar la còpia en el mateix bloc o en altres.



Finalment, els blocs de Blogger ara s'integren dins de les eines de webmestres de Google.



Google està creant una gran plataforma d'autoria de continguts -blocs, videos, documents, imatges,...- i això és molt útil, tot i que sempre hi ha reserves. Elimina els adversaris, com Microsoft amb les seves polítiques d'incloure en el sistema operatiu tot allò que ofereixen altres -navegador, reproductor multimèdia,...-, tot i que hi ha una gran diferència, penso. Google ho ofereix com un dels seus serveis, mentres que Microsoft ho ha fet sobre el seu sistema operatiu, afectant a la configuració de l'ordinador. En el cas de Google sempre es pot triar l'alternativa, tot i que en el meu cas em va molt bé la integració entre les diferents eines que ofereixen -en canvi, continuo utilitzant Flickr i no tant Picasa-.



Creative Commons License

4 comentaris:

Gustau Moreno ha dit...

La veritat és que aquest tipus de novetats estan bé. Però he provat lo de les estrelles i no funciona en una plantilla aliena amb Blogger com la nostra. També he provat lo d'incrustar els comentaris sota de les entrades, i això sí que va.

Unknown ha dit...

S'han de fer uns petits canvis. Quan els tingui fets ja posaré com es fa.

- ha dit...

Olá. Adorei sua página. Hoje eu comecei o meu cantinho. Dá uma passada láe comenta. Beijos.Gleycilene Mendes. Adoraria poder trocar algumas experiências com vc. Sendo que o meu forte é poesias hehe.

- ha dit...

Olá. Adorei sua página. Hoje eu comecei o meu cantinho. Dá uma passada láe comenta. Beijos.Gleycilene Mendes. Adoraria poder trocar algumas experiências com vc. Sendo que o meu forte é poesias hehe.