divendres, 6 de juny del 2008

Pendents d'ERC

La política catalana, els mitjans de comunicació, i aquella part de la societat que encara té interès per la política, aquest cap de setmana està pendent d'ERC, del resultat del seu Congrés Nacional. Demà a la nit se sabrà qui és el nou president i qui el nou secretari general. I potser s'endevinarà cap on anirà el país en un futur a curt i mitjà termini. Més esquerres, més independentisme? Es trencarà el tripartit, s'anirà de la mà de CiU, es mantindrà el pacte de govern? Quin sector estarà al capdavant del partit?

L'esperança meva és que ERC, després d'aquest congrés, es reforci com partit de govern, amb un marcat perfil d'esquerres i sobiranista però, també amb una mentalitat realista amb el país que tenim i moderat quant a formes. No oblido de les reaccions anticatalanes que han afavorit, sinó provocat, postures i paraules dels polítics d'ERC al llarg dels darrers anys. Sí, des d'Espanya també hi ha culpa, és cert.

Tinc amics a ERC a l'Ebre i els desitjo el millor, que s'acabin els maldecaps si pot ser. Però, que no perdin l'assemblearisme. Sí que pot ser un guirigall però, és un reducte de democràcia que malauradament s'ha perdut en els partits grans.


Creative Commons License

1 comentari:

emili nieto ha dit...

Demà a votar. Espero que d'aquest procés en surtim reforçats. Tots haurem de ficar seny.

Felicitats per la nova plantilla.