dijous, 12 de juny del 2008

Solidaritat i transportistes

Pensava que l'anterior seria la darrera entrada que escriuria sobre la vaga del transport. Aquest matí, he escoltat a la ràdio uns arguments sobre la vaga dels transportistes que m'agradaria comentar. Diria que era el tertulià Jordi Barbeta a RAC 1, qui posava com exemple un comerç que necessitava tirar endavant el seu negoci, que tenia dret de tirar-lo endavant, i que veia impedit l'exercici del seu dret per culpa dels vaguistes. Potser sí que els vaguistes dels piquets impedeixen drets però, impedeixen els drets de la resta de transportistes que volen treballar. Els transportistes que no treballen voluntàriament, els que ho fan per la vaga, tenen tot el dret de fer-ho, i penso que no estan impedint l'exercici de cap dret per part dels seus clients. L'argument penso que és una mostra d'insolidaritat, present a la nostra societat, quan un col·lectiu té un problema i la seva queixa ens afecta.

Per això, pel perill de traspassar la ratlla de la solidaritat, se'm fa difícil queixar-me de les vagues, tot i que ho faig, perquè penso que, les accions han d'anar acompanyades d'informació i de seny. No és lògic fer com han fet durant anys els treballadors de Renfe, un servei que ja té queixes pel seu funcionament, col·locant vagues els dies que més mal feien, i de forma repetida. Tampoc no és lògic paralitzar el país per la força, impedint el dret de treballar d'altres persones -del mateix gremi-, per no estar d'acord en la forma de veure les coses.


Creative Commons License

1 comentari:

Anònim ha dit...

El dret a la vaga és incontestable i està recollit a la constitució, per tant no crec que ningú el discuteixi. Però en aquest cas, la vaga fa referència a aturar el teu camió, no pas obligar a aturar el teu i els de la resta emprant piquets que han donat lloc a un mort i un cremat greu. Qui són els piquets per aturar i mirar dins dels vehicles per decidir si passen o no per un "control", la policia? Com es poden dir "professionals" alguns dels que obrien vehicles i llençaven la seva càrrega (que ni és seva ni és del amo del camó segrestat)?

Doncs no, no són ningú.

Poden aturar el seu vehicle i manifestar-se (demanant permís), però NO segrestar un país per la "jeta". Per tant, el que hem vist aquí no és una vaga, sinó una bretolada impresentable...

Salut!

PD: Demano disculpes als transportistes de bé que han fet vaga simplement aturant el seu vehicle.