dimecres, 11 de juny del 2008

Piquets informatius (i 2)

A les Terres de l'Ebre la vaga dels transportistes també es nota. Avui no hi havia diaris als quioscos, no hi havia carn als supermercats, no s'havien reposat alguns productes,... Des de fa dies que a les rotondes del poligon Catalunya Sud, la de la Raval de Crist i la del Montepio, entre altres, es poden veure piquets informatius. Se senten dir coses. Es deia que una furgona a l'Aldea, amb menjar per un centre sanitari o educatiu, ha estat buidada per un piquet. Ahir a la televisió vaig poder veure un piquet buidant les rentadores d'un camionet i tirant-les amb ràbia fora del vehicle. Sembla que, malgrat no ser sindicats qui hi ha al darrere -l'altre dia no tenia massa clar això-, els piquets són els piquets. Diu el govern que només representen un 20% dels empresaris del transport els que no fan vaga però, fan molt de soroll.

Estic d'acord amb la queixa. Diuen que corre el rumor d'una vaga general. No sé. No sé si el govern té realment la culpa d'això, i mira que Zapatero ens pren el pèl cada dos per tres. Penso que, el preu del combustible el pugen les empreses del ram. Ja vaig comentar-ho. A les Terres de l'Ebre molta gent necessitem per treballar el nostre vehicle. No tenim una xarxa de transport públic que satisfaci les necessitats de la gent que podria utilitzar-la per anar a treballar. He viscut un bon grapat d'anys a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la diferència és notable. Necessitem el nostre vehicle. I no se'ns considera una eina de treball. No podem desgravar ni el combustible, ni les operacions de taller, ni res d'això. És evident que l'escala de despeses no és la mateixa però, l'increment de preus el patim tothom. Cal una solució, si la hi ha, global, no per beneficiar determinats col·lectius.

Com diuen els mitjans -crec que amb molta intenció-, la simpatia envers els vaguistes segurament comença a canviar cap a la indignació. Potser seran l'únic col·lectiu que superi en indignació als treballadors de Renfe, especialistes en les vagues que toquen més el nas.


Creative Commons License