divendres, 17 d’octubre del 2008

El trànsit a Tortosa

Sovint em queixo del trànsit a Amposta, de l'incivisme de molta gent quan aparca on li dóna la gana, dificultant el pas de vianants i de vehicles, i posant en perill les persones.

A Tortosa però, no es queda curta la cosa. El carrer Barcelona és un exemple de carrer caòtic, en forma d'embut a mesura que se surt de la ciutat. Malgrat que en la part més estreta no es pot aparcar a cap banda, sovint et trobes vehicles aparcats per emergència -que de vegades per casualitat són davant d'un bar-. Com que no tot són cotxes els vehicles que hi circulen, no és difícil veure cues perquè algun dels dos sentits ha de cedir el pas a l'altre.

D'altra banda, i deixant el centre de la ciutat, davant de l'estació de Renfe també es donen situacions increïbles. Hi ha una rotonda de dimensions reduïdes. Allí a més hi ha aparcaments -en bateria-. És d'il·luminats posar aparcaments en una rotonda o no? Si no fos prou que els aparcaments allí estan en molt mal lloc, algunes persones aparquen en horitzontal, envaint molts cops la rotonda, dificultant el pas de vehicles. Ahir estava jo esperant entrar a la rotonda i venia un cotxe per la dreta per entrar també -s'havia d'esperar-. Ni es va esperar, va entrar una mica, va parar el vehicle i la conductora se'n va anar a fer una emergència. Al davant es va sumar que hi havia un tap per culpa d'un vehicle mal aparcat i un altre que volia aparcar i esperava que aquell aparqués correctament.

Crec que va sent hora de fer les coses bé, tant a Tortosa com a Amposta, com a la resta de ciutats. No estic demanant multes sinó mesures que impedeixin o posin les coses difícils a les actituds incíviques. Entre aquestes mesures hi ha les multes, les retirades de punts però, també la pedagogia i replantejaments del trànsit. En altres aspectes de la viuda ciutadana no està ben vist no respectar allò que la majoria intenta respectar però, hi ha alguns altres, com el trànsit o el tabac, que trenquen la norma.

Creative Commons License

2 comentaris:

ximo ha dit...

Quan se interromp la circulació, per suposat que cal denunciar, i fort.
per tontos. Ara, els aparcaments a la rotonda de l'estacio, no m'ha quedat clar, " horitzontals"? "bateria"?. Jo diria que a l'alçada de la rotonda, que es el que afecta al gir, el que hi ha es una zona de carga i descarga en linea.

Gustau Moreno ha dit...

Sí, ara hi ha una zona de càrrega i descàrrega, però la gent continua utilitzant aquest espai com una zona d'aparcament en bateria, que és el que hi havia abans.