dimarts, 12 de febrer del 2008

Amposta: Sancions per als propietaris incívics d'animals domèstics

Amposta: dispensador de bosses per a excrementsL'Ajuntament d'Amposta pot arribar a sancionar fins amb 1500 euros els propietaris d'animals domèstics que tinguin conductes incíviques, no respectant les ordenances municipals corresponents. Sembla que per fi es farà alguna cosa en aquest sentit, en l'intent que tothom siguem més respectuosos amb l'estat de neteja de la nostra ciutat. Caldrà veure si això és així a partir d'ara, o si és una postura temporal, que en un temps acabi per oblidar-se.

Penso que l'Ajuntament s'ha equivocat des de fa anys donant el problema com perdut. Ara caldria afavorir l'ús dels disponsadors de bosses i dispositar-les en els contenidors adequats mitjançant una campanya de pedagogia. Si bé hi ha una ordenança sobre la tinença d'animals, també és cert que no hi ha una campanya de comunicació suficient per fer arribar a la gent la necessitat de respectar l'entorn, de respectar la resta de ciutadanes i ciutadans, i de fer-los saber les conseqüències. La prova la tenim en el fet que primer s'han instal·lat els dispensadors que no pas s'ha explicat a la ciutadania que això es faria, on s'instal·larien, etc.

D'altra banda hi ha un altre problema. Es parla dels pipi-cans com un lloc on van els animals a fer les seves necessitats. Però, els animals no esperen al pipi-can a fer les seves necessitats, sinó que les fan on necessiten o on volen. A més, segons expliquen persones que hi van, els pipi-cans són nius de puces, cosa per la qual els evito.

Més informació:
Entrades relacionades en aquest bloc:

2 comentaris:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Espero que no quedi amb bones intencions i paraules.

Diari del Votant Anònim ha dit...

No he entès mai per què tots els ciutadans hem de pagar les aficions d'uns quants, ben respectables però privades.