dimarts, 5 de febrer del 2008

Manifestació del 16 de febrer

A sota reprodueixo els 10 punts que vai trobar en un full anònim passat per sota de la porta de casa, convocant a manifestar-se el proper dia 16 de febrer, a Amposta, contra les polítiques dels departaments de Medi Ambient i Habitatge, i el d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya. Coincideix amb la convocatòria que van publicar alguns mitjans a principis del mes de gener.

Val a dir que la convocatòria barreja bastantes i coses i que no explica quins són concretament els problemes, no els situa en el temps, i que potser de forma intencionada, fa especial incís en el tema de les tradicions. Com veureu a sota, en negreta, el redactat ha estat fet de pressa, cosa que no ha permès passar un corrector ortogràfic i gramatical. A més, crec que dels 10 punts, el 5, el 6 i el 10 són el mateix, dit d'una altra manera. No entenc tampoc el punt 8. Segons la notícia que havia llegit, es demanava convertir el cos d'Agents Rurals en Guarderia Rural. El punt 8 que teniu a sota diu que volen complementar un cos amb l'altre. Entendria que es demanés una major i millor dotació dels Agents Rurals, simplement.

Comentant això es corre el risc de mensyprear una manifestació del tot legítima, tingui o no interessos electorals al darrera -que crec que els hi ha-. He intentat però, limitar-me a comentar el paper que m'he trobat a la porta de casa, sense convocants aparents, amb unes consignes que es presten a la demagògia.

  1. Que es compleixin d'una vegada les promeses d'inversions fetes i mai portades a terme.
  2. Que es donin solucions urgents, per salvar el Delta i la Conca de l'Ebre.
  3. Que es desafectin les propietats particulars afectades per la Xarxa Natura 2000.
  4. Que no volem que ens culpin de l'augment de l'IPC, per culpa dels nostres productes agroalimentaris i de pesca.
  5. Que es respectin els usos i costums característics de les nostres Terres.
  6. Que, no volem que els politics de fora del territori, ens fiscalitzin les nostres tradicions i que ens deixin en PAU, amb les nostres costums.
  7. Que es busquen solucions urgents, per evitar les plagues d'aus que destrueixin les nostres Collites.
  8. Que, el d'Agents Rurals es complementi amb la Guarderia Rural per garantir la seguretat dels nostres bens, JA QUE ENS SENTIM DESPROTEGITS.
  9. Volem FETS i no només promeses electorals.
  10. Volem unes Terres de l'Ebre, dignes d'acord amb la nostra Cultura. Que agradarà més o menys, però és la nostra, la estimem i volem mantindre, demanem respecte i mai ningú ens farà fer un pas enrere.

1 comentari:

Anònim ha dit...

tu aniràs a la mani?