dissabte, 23 de febrer del 2008

Vegueries i circumscripcions electorals

El Punt publica una notícia en el títol de la qual es llegeix que els candidats al senat per CiU, Josep Maldonado i Salvador Pallarés, asseguren que no duran l'aigua de l'Ebre a Barcelona. Però, es destaca una frase de l'ex-alcalde del Perelló on diu:
L'Ebre ha de ser vegueria i tenir circumscripció electoral. Sense pes polític no hi haurà reequilibri territorial.
Sóc de l'opinió que, efectivament, la divisió territorial de Catalunya per a Espanya continua sent en quatre províncies, el reconeixement de les vegueries, entre les quals la de l'Ebre, no serà complet. Electoralment la unió amb la província de Tarragona impedirà poder fer polítiques 100% ebrenques a Madrid i hauran de coordinar-se o suordinar-se a les del Camp de Tarragona, com passa ara.

Un debat interessant, no trobeu?

1 comentari:

Jordi Arrufat ha dit...

Circumscripció electoral al parlament de Catalunya o a al Congrès dels diputats?

Com sempre els de CiU volen nedar i guardar la roba.

Clar que estaria bé tenir circumscripció electoral pròpia, i a més a més, conseguir-ho és més fàcil del que molts es pensen, però això només afavoriria el bipartidisme (A casa nostra PSOE i CIU).

Jo estic més aviat per a què Catalunya sencera sigui circumscripció electoral a nivell estatal i l'Ebre i les altres vegueries a nivell del Parlament de Catalunya.