dimarts, 19 de febrer del 2008

Un podcast sense gravar res

El vostre bloc es pot convertir en un podcast sense necessitat que parleu, simplement mitjançant el text que escriviu. Això es pot fet amb programari lliure, si disposeu de control sobre el servidor però, en aquesta entrada us poso un exemple sobre com fer-ho amb Blogger. El resultat no és satisfactori, doncs podreu comprovar que el text és reproduït com si estigués escrit en anglès però, com exemple ja em serveix.

Talkr.com és un servei de lectura automatitzada de continguts procedents de canals de subscripció (RSS, Atom). Proporcionant l'adreça del canal del vostre bloc us genera un podcast amb els continguts parlats del mateix. A més, us permet crear un enllaç en cada entrada, de forma que fent clic a sobre la persona que hi accedeix pugui escoltar-lo en comptes de llegir-lo.

Un cop us hagueu donat d'alta i hagueu indicat l'adreça del canal del bloc us proporcionarà les diferents formes de donar a conèixer el canal del bloc, entre les quals hi ha el codi per mostrar un enllaç al canal del podcast, per subscriure's amb un agregador multimèdia com iTunes o Miro, o també afegir codi a la plantilla del bloc per mostrar en cada entrada un enllaç, de forma que fent clic es reprodueixi el contingut d'aquella entrada. Per fer-ho en el cas de blogger, cal anar a l'edició de la plantilla i cercar el text class='post-footer-line post-footer-line-3'. Allí cal afegir el següent tros de codi:



< p >
< img alt='Escolta aquest article (en proves)' border='0'
src='http://images.talkr.com/images/speaker_20.gif'
style='border:none;'/ >
< a expr:href='"http://www.talkr.com/app/fetch.app?feed_id=IDDELBLOC&
perma_link="+data:post.url' >
Escolta aquest article (en proves)
< /a >
< /p >


IDDELBLOC s'ha de substituir pel codi que us proporciona Talkr.com un cop hagueu donat d'alta el canal del vostre bloc. Aleshores us diu com inserir l'enllaç a les entrades del bloc -que no funciona correctament amb Blogger- i allí teniu, darrera de feed_id=, el número que heu de posar en el lloc d'IDDELBLOC. Per evitar problemes de visualització el tros de codi anterior té espais en les etiquetes (<>, < /a >,...), els quals heu de treure quan el copieu a la plantilla, i salts de línia a src, style i perma_link, els quals han d'eliminar-se.