divendres, 22 de febrer del 2008

Gastroteca i el comerç electrònic dels productes ebrencs

El secertari de Comerç i Turisme va presentar ahir el portal gastroteca.cat a Móra d'Ebre. Es tracta d'un portal creat pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa , orientada a informar sobre els productes agroalimentaris catalans.
Es pot cercar informació dels productes filtrant per comarca i per producte, i es pot saber on tastar cada producte i on comprar-lo. Entre les formes de compra dels resultats hi ha la compra per Internet.
Recentment en una conversa va sortir el tema dels productes de Terres de l'Ebre i la seva venda a través d'Internet. Per exemple, cercant tots els productes del Montsià hi ha les anguiles, la baldana d'arròs, la de ceba, de corder, les capsetes,... La venda per Internet només té un resultat, Pesca Ràpita. A la resta de comarques no hi ha cap resultat de venda per Internet. A priori, segons aquest directori, veiem que els productes no s'ofereixen majoritàriament a la xarxa, cosa que seria una aposta important de cara a la difusió d'aquests.

La base de dades de la Gastroteca però, probablement estigui en període de millores, doncs per exemple, es poden comprar vins en línia a la botiga virtual de la DO Terra Alta, oli del Baix Ebre i Montsià a la botiga virtual d'Acomont, enllaços que els he fet arribar a través del formulari de contacte del web.