dimecres, 20 de febrer del 2008

Eurovisió, MySpace i TVE

No segueixo la selecció de la cançó que ha de representar a RTVE per al concurs d'Eurovisió. Avui però, m'han ensenyat una de les cançons, la que encapçala la llista de candidates, llista que sorgirà de les votacions en un espai de MySpace creat per a l'ocasió. Podeu veure el video de la canço a sota. Reconeixereu l'actor que la canta, suposo. El fet és que Baila el Chiki Chiki és la cançó líder, suposadament per votacions fraudulentes, com es pot llegir en diverses entrades del web. Podeu trobar també l'explicació del procés de votacions massives al web.

És això una mostra del mal ús de l'anonimat a la xarxa? Sí. Però, també és una mostra de com s'engeguen processos utilitzan mitjans no adequats. Quan es vol que les persones votin i obtenir resultats fiables, cal poder-se assegurar que una persona votarà un i només un sol cop com a màxim. Això, en serveis com MySpace, en enquestes en línia, etc., no es pot garantir generalment, perquè qualsevol pot fer-se passar per vàries persones -existents o no- sense ser detectat. Si se li sumen errors que permeten votació múltiple per part d'una persona la fiabilitat es redueix encara més. Jo no participaria en un concurs per Internet on les votacions no oferissin garanties suficients.

1 comentari:

Jordi Roig i Valldepérez ha dit...

Ja, ja, ja! Ahir la nit ho estava mirant-ho a la xarxa. El fenomen d'Eurovisió no para de sorprendrem. Espero que,pel bé de la música, "la canción del Chiki" no guanyi. Ja se que Eurovisió no es cap referent musical actualment, però no cal fer escarni tampoc, sinó que hi enviïn al "Cañita Brava". A més, hi ha un grup que si presenta amb la cançó "La revolución sexual" que és diu "La Casa Azul" hi fan molta patxoca. Salut!