dilluns, 25 de febrer del 2008

Debat sí, debat no

És estrany que els programes de ràdio i de televisió, tan aficionats actualment a consultar els oients o espectadors via SMS, no hagin preguntat sobre si la gent està d'acord amb aquest debat Zapatero-Rajoy, i el proper de la setmana vinent. El format és adequat, un debat pro-bipartidisme? És just que sigui un debat a dos? Es podria seguir un debat entre tots els partits -almenys els que tenen representació parlamentària-? És més, un debat amb tantes condicions entre els partits dels dos candidats no fa tuf d'excés d'estratègia? No ens agradaria més un debat natural, amb poc temps per planificar -si els partits accedissin a fer-lo-?

Després ve el tema de les televisions. Sembla que no pot fer-se el debat a TVE perquè plana la sospita de la parcialitat, del control governamental, cosa que durant el govern d'Aznar, evidentment, no passava. TV3 no ha volgut emetre el debat -i no ha obert el telenotícies amb informació relacionada al mateix-, el qual a Catalunya es pot seguir per La 1, Cuatro, Antena 3 i Canal 9.

Jo crec que el debat és necessari, o almenys bo que es faci. Preferiria un debat entre tots els partits, i en una cadena pública ja m'aniria bé. En una privada em resultaria menys lògic. També, per un cop, TV3 podria haver optat per emetre el debat. Finalment, m'agrada el caliu que han generat els mitjans al voltant del debat. Feia temps que no es percebia un ambient electoral així als mitjans. L'ambient de la societat però, potser no sigui el mateix.