dimarts, 12 de febrer del 2008

Greenpeace assenyala els punts negres de contaminació

Greenpeace comença la campanya "¿Quién contamina?", mitjançant la qual es presenta la situació de la contaminació a Espanya, incloent un mapa amb els punts negres de la contaminació, allí on es generen els focus més contaminants. Pere Muñoz en parla també al seu bloc, enllaçant amb el document PDF amb la informació dels punts negres. De Catalunya es destaca la zona de Tarragona, amb la indústria del clor i els residus de Flix. El plànol amb els punts negres marca a les Terres de l'Ebre la cimentera de CEMEX a Alcanar i la planta d'ERCROS a Flix, i la plataforma petroliera Casablanca. Com titula Pere Muñoz al seu bloc, Una veritat incòmoda.

1 comentari:

Xavi Cugat ha dit...

Definitivament penso que estem destruint la bellesa d'aquestes Terres, que no és altra que la seva naturalesa i els seus contrastos. El que jo no entenc és que ERCROS i CEMEX estan guanyant premis medi ambientals, no entenc, de veritat.

De totes formes diuen que la central tèrmica d'Andorra, la nuclear de Vandellòs i Ascó no ens aporten res de bo. I es dubta d'empreses com la "Celulosa de Levante", "Orujosa" i la "Polialco" . De totes formes tot s'ha de dir que generen molts llocs de treball i són les empreses que fan créixer el sector industrial de la zona. Potser, entraríem en un debat, no ho sé.