dilluns, 4 de febrer del 2008

El paper de l'Església

Aquest cap de setmana -i avui n'és notícia- la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) s'ha refermat en el seu comunicat, en boca del seu vicepresident, Antonio Cañizares. La precampanya ha tingut aquest tema, inevitablement, entre els continguts dels discursos i declaracions que hem vist als mitjans. La CEE ens diu que no callaran mai, que el comunicat no contenia imposicions sinó exhortacions no partidistes, i que els continguts no pretenen contentar els homes sinó Déu, qui aprova les seves actuacions.

Dissabte Fernando Ónega expressava en el seu article d'opinió a La Vanguardia, el seu dubte com cristià sobre si els bisbes espanyols estaven o no equivocats amb la seva actuació. Penso igual, i suposo que hi haurà molts crisitians que se sentiran contrariats pel comunicat de la CEE. Personalment, em contrarien les declaracions de la cúpula eclesial espanyola molt sovint, des de que han decidit prendre part política a la societat.


Els bisbes fan menció del servei a Déu per dir d'alguna manera que no s'equivoquen. L'Església espanyola faria bé d'acceptar que es pot equivocar. No hem d'oblidar que aquests que tot i no equivocar-se, l'Església espanyola va posicionar-se en un dels bàndols durant la Guerra Civil i va aprofitar-se i participar de la dictadura franquista, amb tot allò que comportà. Per tant, com a mínim, els bisbes espanyols han d'acceptar que són humans i que es poden equivocar.

1 comentari:

Jordi Perales ha dit...

A estos senyors, se'ls hi hauria de recordar que només el Papa i en termes referents a la religió és infalible segons les seves pròpies creences. Per a mi, ni el Papa, però és que no respecten ni les seves pròpies lleis canòniques!