diumenge, 2 d’octubre del 2005

Causa d'enfrontament

Pio Moa té un llibre, el títol del qual situa l'inici de la Guerra Civil espanyola en l'aixecament de les esquerres l'any 1934 contra la política de desfer el camí iniciat engegada per la dreta al poder: "1934: Comienza la Guerra Civil, el PSOE y la Esquerra emprenden la contienda". Arriba l'aprovació del nou Estatut i el seu amic, el senyor Jiménez Losantos, fa referència a l'aixecament del 1934 per parlar d'un nou cop d'estat del PSOE i ERC en un article al diari electrònic Libertad Digital. Amb quina facilitat es posen qualificatius a les coses.

La reacció del PP davant de l'aprovació del nou Estatut ha estat la de sol·licitar el final de la legislatura. En un moment com aquest, amb la possibilitat d'arengar les masses d'espanyols que veuen com es desmembra la pàtria, sumant-li la sequera de Múrcia, els matrimonis entre persones del mateix sexe i la reforma educativa, l'Estatut és la cirera del pastís que ha de tornar-los el poder que, com no es cansen de repetir els predicadors, se'ls va arrebatar gràcies a l'atemptat de l'11-M. I no hem d'oblidar l'opinió de qui va demostrar que és home de gran tarannà i que escolta la societat, el senyor Aznar, anunciant l'imminent canvi de règim a causa de la voluntat dels catalans.

Segons el PP, l'Estatut de Catalunya augmentarà l'enfrontament entre catalans i espanyols. S'equivoquen. No destaca el PP precisament per ser un partit conciliador entre els diferents punts de vista que de la realitat espanyola hi ha en els diferents territoris de l'estat. A la vista està, i segur que més d'una recopil·lació es podria fer del foment de l'enfrontament provocat pels polítics del PP i mitjans afins.