divendres, 13 de juliol del 2007

El PACMA es passa

Les reivindicacions del PACMA i d'altres entitats de defensa dels animals quant als bous són justes i legítimes. Ara bé, denunciar un president d'associació de veïns (el de l'Acollidora) pel fet que el bou capllaçat que es va escapar hagués acabat mort a trets crec que és una equivocació. El president d'una associació de veïns no és cap càrrec polític electe. La seva responsabilitat ha d'estar limitada a complir les condicions que li imposa la llei per poder organitzar actes així però, no hauria de ser -si és així- que allò que passi, com que s'escapi un bou, passi a ser responsabilitat del president. Com a molt, hauria de demanar-se una assegurança de responsabilitat civil a qui posa el capllaç i, en el seu cas obligar a vàries persones que estiguin a la corda, també responsabilitzant-se del que passi. És una situació difícil de resoldre perquè si es posen moltes condicions per realitzar aquests actes potser s'optarà per no fer-los.

Un altre tema, i en això té raó el PACMA, és que una de les poblacions on se celebren més bous de les Terres de l'Ebre, i des de fa tants anys, hauria d'estar preparada per a situacions com la de bous que s'escapen, per poder aturar-los sense matar-los i evitant danys personals.

Per cert, que aquest any no es fan bous a les festes del Grau, i això que no governen ni Esquerra ni el PSC, sinó CiU. Evidentment tot té un motiu, i segons m'han comentat, és perquè cal que algú es faci responsable dels actes de bous, i no ha sortit ningú. Però, és curiós com el partit més "torero" de la ciutat no ha posat remei a la situació.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Puntualització:

La denuncia que s'ha cursat per part del PACMA cap l'incident del bou celebrat per l'associació de veïns de l'acollidora no s'ha fet cap el president d'aquesta associació sino contra "l'autoritat que resulti responsable de l'autorització del correbou".

Es a dir serà la justicia qui acabi d'aclarir qui ha sigut el responsable d'organitzar un bou fora dels periodes que estipula l'actual llei de Protecció dels Animal, i els greus esdeveniemnts que van ocórrer.

El PACMA lluita per erradicar tot tipus de maltractament cap els animals. Considerem molt greu el que està passant a les Terres de l'Ebre on la violència cap els animals, i les persones és del tot esfereïdora.

Aquestes festes amb animals, per molt tradicionals que siguin no són dignes de la nostre població, l'únic que fan es mantenir a la nostre gent embrutida i insensibilitzada cap el dolor i la por d'altres d'éssers vius. I això tard o d'hora acaba repercutint a la societat i ho demostra per exemple el fet de la poca llibertat d'expressió que existeix en quan aquest tema.

Hem de saber evolucionar, hem de saber rectificar, i em de saber que no és propi d'una societat i d'un país civilitzat mantenir tradicions cruels i obsoletes.

Isabel González
Pacma