diumenge, 30 d’agost del 2009

Stallman, Wikipedia i Relebion.org

En la trobada anual d'autors de la Wikipedia que se celebra a Argentina, Richard M. Stallman va criticar la Wikipedia en castellà per haver inclòs el portal rebelion.org a la llista negra de llocs brossa, amb la qual cosa cap article no pot enllaçar amb continguts d'aquest. El problema ve de l'any 2008 i el motiu per als administradors de la Wikipedia castellana és que rebelion.org no és una font neutral ni verificable. Jo mateix em vaig quedar estranyat perquè allí es poden trobar articles sencers -sovint traduccions- i, com es pot llegir en algunes respostes a la postura dels administradors, hi ha altres fonts admeses que tampoc són neutrals, com alguns diaris i cadenes de televisió.

Stallman ha posat el dit a la nafra en ple congrés de Wikipedies i els de la castellana no s'ho han pogut empassar però, és que Stallman demostra sovint que intenta ser coherent amb allò que defensa des de que va fundar el projecte GNU, a principis dels 80.

No és estrany, d'altra banda, que passin aquestes coses. Al cap i a la fi, quan un relativament petit grup de persones decideix sobre què passa el filtre o què no el passa, poden deixar-se dur per elements subjectius i prendre decisions discutibles i incoherents.

Creative Commons License + GNU FDL