dilluns, 14 de setembre del 2009

La por dels "demòcrates" a la democràcia

La consulta d'Arenys de Munt s'ha realitzat. La Falange s'ha manifestat. I alguns s'han fixat en què ha hagut aldarulls, apuntant als independentistes. No s'han escandalitzat que en un estat democràtic, on s'il·legalitzen partits per ser el braç polític dels terroristes, hi hagi partits d'esperit totalitari, amb un passat més que negre durant el règim dels guanyadors, existeixi, es manifesti i s'erigeixi com defensor de la pàtria.

Sorprèn -bé, de fet no- que dins del PSC i del PSOE, critiquen la celebració de la consulta i el suport a la mateixa. Diuen que per la via del diàleg es pot parlar de tot però, haurien de dir realment, que es pot parlar de tot el que ells volen. Un referèndum no es pot celebrar perquè, malauradament la nostra democràcia és com és, i segur que a Madrid no estan per canviar-la. Però, una consulta es pot celebrar i s'ha de tenir respecte per la voluntat de les persones de dir-hi la seva, mal que els pesi.

Com deia en un altre apunt, no deixa de quedar reflectit que els demòcrates que presumeixen de ser-ho, demostren la seva por a la democràcia. Ves quina contradicció!

Creative Commons License + GNU FDL