diumenge, 27 de desembre del 2009

MySQL en Mac OS X

El web de desenvolupadors d'Apple conté les indicacions per instal·lar MySQL en Mac OS X. Com sabeu, el fet que MySQL es distribueix, en la seva versió lliure, amb llicència GPL, impedeix que sigui distribuït juntament amb un sistema operatiu privatiu. Cal aleshores instal·lar-lo a banda.

MySQL es pot descarregar des del web del programari, amb versions per a Mac OS X amb plataforma Power PC o Intel, de 32 i 64 bit. El format de descàrrega pot ser un paquet dmg o bé un paquet tar. En el cas provat és un paquet dmg, i cal fer els següents passos un cop descarregat i obert:


  1. Fent doble clic sobre el fitxer mysql-<versio>-<versio-arquitectura>.pkg (ex. mysql-5.1.41.-osx10.5.x86_64.pkg) s'instal·larà el sistema gestor de base de dades.
  2. A continuació es fa doble clic al fitxer MySQLStartupItem.pkg, de manera que cada cop que s'iniciï el sistema s'iniciï MySQL també.
  3. Finalment, es pot instal·lar la icona per accedir a les preferències de MySQL, dins de les preferències del sistema, fent doble clic sobre MySQL.prefPane. S'afegirà una icona a la secció de complements de les preferències del sistema per poder gestionar la configuració de MySQL. Cal reiniciar el sistema perquè sigui operatiu.
Un cop reiniciat es pot establir una connexió a MySQL utilitzant l'usuari root i sense contrasenya. Per fer-ho només cal instal·lar-se alguna aplicació de gestió de MySQL, com phpMyAdmin, o MySQL Workbench (prefereixo aquest).



Creative Commons License + GNU FDL