divendres, 7 de gener del 2011

#política Toni Clapés demana responsabilitats penals pel dèficit de la Generalitat

Toni Clapés demana si no es poden demanar responsabilitats penals pel dèficit que CiU diu que s'ha trobat a la Generalitat en arribar al govern. Potser la pregunta hauria d'arribar després d'una auditoria completa i d'unes conclusions que conduïssin a pensar que hi ha indicis de delicte. Si no és així el periodista no fa altra cosa que practicar el populisme. Cosa habitual, per cert, per moltes de les opinions que emet al seu programa de ràdio -programa que fa temps vaig deixar d'escoltar en benefici de la Sílvia Cóppulo-. En certs temes entra a fons, en altres no, per ignorància o desinterès, i en altres es limita a llençar frases que queden bé però, que una persona que crea opinió hauria de mirar-s'hi més.

No cal dir que cal fer memòria i recordar que el govern de Maragall va anunciar un dèficit de més de mil milions d'euros en arribar a la Generalitat, després d'encarregar una auditoria per conèixer l'estat de les finances catalanes. La Sindicatura de Comptes va confirmar un dèficit heretat de 1200 milions d'euros.

Una cosa no treu l'altra. Si es fa una auditoria i es detecten irregularitats cal actuar. Però, cal fer memòria i qui ara reclama responsabilitats penals ha de fer memòria si aleshores pensava i opinava igual -que ho desconec-. També desconec si l'auditoria és tan ràpida de fer com per saber ja la situació de les finances o es triga tan com va trigar el tripartit a saber-ho. Ja ens ho explicaran.

Creative Commons License + GNU FDL