divendres, 12 d’octubre del 2012

#12O #independència i majories silencioses

Avui a Barcelona ha hagut una manifestació contra la independència, o si es vol en sentit positiu, a favor de la unitat d'Espanya. Molt respectable que hi hagi gent que se sent espanyola a més de catalana, igual de respectable que hi hagi qui se sent més català que espanyol, o només català. Ara bé, el respecte envers qui no se sent tan espanyol com vol el PP és inexistent, perquè després de la Diada, malgrat la retòrica del respecte que el PP diu professar, tot han estat atacs contra els polítics i contra la gent independentista, gent que ha estat manipulada per mitjans, partits i pel sistema educatiu, a qui han rentat el cervell. A més, el PP va preferir no valorar el milió i mig de persones que es va manifestar si no els altres 6 o 7 milions que van quedar-se a casa, la majoria silenciosa que per al PP no està per la independència.

Avui a la manifestació per la unitat d'Espanya han acudit unes 6000 persones, tot i que la delegació del govern a Catalunya ha arribat a parlar de 65.000 persones, sent una xifra exageradíssima tenint en compte l'espai ocupat per la concentració, la plaça de Catalunya. Alícia Sánchez Camacho avui s'expressava dient que la manifestació havia estat un èxit i que demostrava que existia una majoria silenciosa que volia continuar dins d'Espanya. Al seu Twitter demana respecte per la manifestació. I el respecte el tenen, en un país democràtic la llibertat d'expressió és un dret, la discrepància d'idees és un dret. Malgrat això, no oblidem la reacció del PP davant la manifestació de la Diada. Enfront de les 6000 persones, ni que siguin les 65000 persones que diu la delegació, hem de suposar, seguint el raonament del PP, que hi ha una immensa majoria silenciosa a favor de la independència? És un raonament falaç però, el PP l'empra quan és favorable a les seves tesis.

Deia Sánchez Camacho que la manifestació d'avui demostra que el corrent independentista vol crear divisió però, en canvi mai no veu la divisió en aquells que fomenten l'odi envers les idees, envers els desitjos de ser un país independent. És la perversió dels conceptes.

Creative Commons License + GNU FDL