diumenge, 12 de maig del 2013

#Fracking

Recordo que l'ex-conseller Recoder exigia que no comencessin les obres de retirada dels residus tòxics a Flix fins que no estiguessin totes les infraestructures d'emergència -i.e els pous- preparades. En canvi, el govern al qual pertanyia no veu malament que es concedeixin permisos per extracció de gas mitjançant la tècnica de fractura hidràulica o fracking, malgrat les alertes del perill per al medi ambient i per a la salut de les persones que comporta aquesta forma d'explotació d'hidrocarburs.

No he vist cap política convergent, ni tampoc els seus socis a l'ombra, ERC, oposant-se de forma categòrica al fracking. A Catalunya hi ha projectes. Al territori veí del Maestrat hi ha projectes. Al País Basc un altre govern de dretes hi dóna suport, pels diners que pot ingressar.

Fa por que per ignorància o per interessos els nostres representants permetin que tirin endavant projectes d'explotació de gas amb aquesta tècnica, quan s'alerta de diversos perills o conseqüències:


  • Ús intensiu d'aigua per injectar-la a la roca que es vol fracturar.
  • Ús de substàncies químiques barrejades amb aigua i arena per fracturar la roca.
  • Soroll continuat a l'entorn per les tasques constants de perforació, injecció de productes i tractament de residus.
  • Perill de contaminació d'aqüífers.
  • Retorn de gas acompanyat de substàncies perilloses a la superfície.
  • Impacte sobre el paisatge en entorns de gran valor.
Si el nostre territori, si els territoris veïns, acaben com denuncien alguns testimonis que ho han patit als EUA, els culpables seran molt fàcils d'identificar, no ho oblidem.

Recomanable un document interessant -i sorprenent en els temps que corren- de TVE sobre el frackinghttp://lab.rtve.es/fracking


Creative Commons License + GNU FDL