dimarts, 11 de juny del 2013

Arucitys i els imbècils del dia

Darrerament el programa d'Alfons Arús als migdies de 8tv té un espai que s'anomena "L'imbècil del dia". No és més que un mini espai de videos de caigudes, bàsicament, molt vist. Potser s'inspira en el programa "Vergüenza ajena" de l'MTV. I ho dic perquè en aquest espai, igual que a l'MTV, fan mofa de totes les persones que cauen o es donen cops, per molt que es vegi que allò és un cop amb conseqüències molt probablement greus. Els tertulians, posseïdors de l'excel·lència humana si ens guiem pels seus comentaris, avui reien d'un home que tocava en un parc públic, al costat de gent que estava asseguda en una terrassa d'un bar, perquè un client que no podia aguantar més sentir-lo li ha llençat una cadira a sobre i l'ha fet caure. Fins i tot han aplaudit els fets, la violència innecessària.

El títol de l'espai ja em sembla poc digne en una televisió. Apuntar persones com imbècils des d'un programa de televisió per accidents que han tingut és normal? Això són valors? Però, a sobre, no separen allò que diríem caigudes gràcioses que no comporten cap mal físic, els típics videos casolans dels quals riu fins i tot el protagonista, d'aquelles que no fan riure gens ni mica.

Arucitys té de bo que en un parell d'hores t'assabentes d'allò que han fet a la televisió i, si et perds algun capítol de sèrie o algun programa, et pots posar al dia de seguida. Això és innegable. És el press-clipping de la tele. En contra té que hi ha una colla de tertulians que parlen amb un to de superioritat que molesta, qua banalitzen sovint els temes dels quals parlen, o que aprofiten les imatges d'altres televisions per poder fer el programa malgrat que després en parlen com si fossin una merda.

Ei, i 8tv és privada però, rep subvencions del Govern. Potser podem opinar una mica, no?

Creative Commons License + GNU FDL