dijous, 3 de novembre del 2005

Contra la COPE?

És curiós com els Federicos de la COPE es queixen d'una persecució contra la cadena. La Conferència Episcopal Espanyola hauria d'analitzar si realment hi ha una persecució -crec que el cardenal Rouco comparteix la idea- o si, en canvi, estan pagant el sou d'unes persones que no fomenten els valors cristians de la cadena, ans al contrari, donen exemple de com fomentar l'odi entre les persones. Els prejudicis pel passat de les persones o per la seva procedència geogràfica són constants. La ridiculització de persones per la seva ideologia i la demagògia també. Així doncs, allò que realment és estrany, és que s'hagi trigat tant a parlar de la COPE i dels seus continguts. El PP i la COPE es creuen estar en possessió de la veritat sobre com ha d'anar Espanya. Els resultats electorals no volen dir res quan la majoria no és el PP. La majoria s'equivoca.

Potser no se'ls hauria d'haver fet co-protagonistes de la setmana de l'Estatut. Ja fa mesos, molts de mesos, que l'odi s'ha apoderat de la cadena religiosa. Em pregunto per què s'ha trigat tant a reaccionar.

1 comentari:

Gustau Moreno ha dit...

Sí, Manel, tens raó. Però potser aquesta pregunta haurien de fer-se-la els bisbes, de forma interna, ja que l'emissora és de la Conferència Episcopal Espanyola. Sobretot els bisbes catalans, si bé el titular de la nostra diòcesi ha estat un dels pocs que ha sortit en defensa de la unitat espanyola, fent el joc al PP en la polèmica sobre l'Estatut. És preocupant, més que res perquè la defensa de Salinas sembla un missatge adreçat més als fidels de l'altra banda de la frontera de Castelló que als fidels de la part catalana del bisbat de Tortosa. D'altra banda, la COPE hauria de pensar que la Generalitat és qui atorga i treu les concessions a les emissores de ràdio de Catalunya. Evidentment, no demano que se li retirin les llicències, però penso que el govern hauria de prendre algun tipus de mesura amb més fermesa que la demostrada fins ara.