dijous, 9 d’abril del 2009

Menys reivindicació i més col·laboració

Les paraules de la vicepresidenta De la Vega ahir, demanant que les reivindicacions siguin substituïdes per una major col·laboració, al·lusió clara a temes pendents com el finançament català, són una mostra de l'esperit que regna a Madrid, malgrat que Zapatero ha presumit sempre de complir amb les promeses i de potenciar l'Espanya plural.

Per poder demanar col·laboració cal resoldre els temes pendents, com ara l'Estatut de Catalunya, llei orgànica rebaixada en el seu moment entre altres per qui governa Espanya, i que com tal s'ha de complir. No es pot demanar col·laboració, amb un "cafè per tothom" de fons, quan s'ha afavorit el deute econòmic andalús i ha quedat obert el finançament català, previ en el temps respecte aquest altre.

Un govern que en un any té una crisi, un govern que governa en minoria, un govern que ha abandonat el federalisme i l'Espanya plural per tornar a l'Espanya centralista, un govern i un partit que no tenen problema per pactar amb el PP per fer un front espanyolista -li diuen constitucionalista- al País Basc.

Més complir i menys fer sermons, senyora vicepresidenta.

Creative Commons License + GNU FDL