diumenge, 5 d’abril del 2009

Zapatero es carrega a Solbes i Chaves deixa la Junta d'Andalusia

El País avui ha anunciat el proper canvi de govern de Zapatero. L'actual vicepresident econòmic deixaria el càrrec, el qual seria ocupat per l'actual ministra d'Aministracions Públiques, Elena Salgado. A més, Manuel Chaves deixaria la presidència del govern d'Andalusia i passaria a presidir un nou ministeri, de relacions amb les comunitats autònomes. José Blanco, d'altra banda, sona com ministre de Foment.

D'una banda quan veus això penses en la confirmació dels rumors que es vénen llegint des de fa un temps. De l'altra, és inevitable pensar que amb la substitució de Solbes, Zapatero evidencia l'equivocació de negar la crisi des de la passada campanya electoral, i de donar suport a una política comunicativa erràtica en la vessant econòmica. La creació d'un ministeri de relació amb les comunitats autònomes m'ha recordat la conselleria de Relacions Institucionals presididad per Saura. No entenc un ministeri com aquest. Se suposa que aquestes relacions haurien d'estar distribuïdes entre tots els ministeris i arbitrades pel propi president del govern. Per no dir que crear un ministeri nou, en temps de crisi no té precisament bona imatge. I què podem dir de José Blanco? Un dels polítics del PSOE que menys m'agrada, tot i que segur que és un dels més importants actualment. No m'agrada perquè es dedica a llençar eslògans, a repetir consignes, no em transmet confiança.

Ja tenim notícia per a tota la Setmana Santa. Serà un globus sonda o no? De què no es parlarà mentres es parli dels canvis al govern?

Creative Commons License + GNU FDL