dimarts, 24 de novembre del 2009

Nou calendari escolar, el Departament no recolza els professors?

Avui una de les notícies ha estat el calendari escolar definit per al curs 2009-2010 pel Departament d'Educació. L'inici del curs el 7 de setembre, el final de curs no abans del 7 de juliol, una setmana de vacances al febrer i el final de la jornada intensiva -de classes- al juny. Algun mitjà ignorant ha destacat també que els professors s'hauran d'incorporar a la feina l'1 de setembre, cosa que sempre ha estat així.

Quan escoltava la notícia no podia evitar pensar en la sensació que el professorat havia de tenir d'un govern que fa bona la fal·làcia que els professors tenen massa vacances. Com si només treballessin mentre tenen els alumnes a l'aula, com si no tinguessin altres hores de feina al centre i de feina a casa. Com si no tinguessin una gran responsabilitat educant els fills d'altres. Els càrrecs directius, els propis polítics, són compensats per la responsabilitat que assumeixen. Els professors són una arma política i no tenen el dret de ser respectats -no ja el dret de ser compensats-.

Potser ho comparin amb altres països europeus però, països com Alemanya no tenen el mateix clima que aquí. Caldria veure si econòmicament es poden establir comparacions. Perquè si es compara s'ha de comparar tot. I un altre aspecte. La conciliació entre la feina dels pares i les vacances dels fills no sembla que pugui ser possible. Què guanyen els pares amb una setmana de festa al febrer? Es canviaran les vacances per estar amb els fills? I els pares que treballen en fàbriques, que tanquen a l'estiu, i que segur que en són molts?

Un despropòsit.

Creative Commons License + GNU FDL