dilluns, 13 de setembre del 2010

#eleccions2010 #28N L'ambigüitat de CiU amb l'independentisme

Artur Mas explicava ahir la postura de CiU quant a l'independentisme. CiU advoca per reforçar la Nació [catalana] en comptes d'intentar creacions artificials -la de l'Estatut aprovat al Parlament o la del preàmbul de l'Estatut aprovat a Madrid?-. Un estat català és, segons Mas, segons CiU, una creació artificial. Serà que Espanya o altres estats no són creacions artificials, no ho han estat en algun moment? Els estats en sí, no són creacions artificials? A mi em sembla que Mas va parlar de creació artificial per no utilitzar allò tant "pujolià" del "això no toca".

Ens hauríem de preguntar: quina és la postura de CiU quant a l'independentisme? El comparteix, el tolera, l'aguanta, l'utilitza? Perquè a l'hora d'anar a manifestacions per reclamar el dret d'autodeterminació, a l'hora de lluir estelades, els de CiU no es queden curts. Ara bé, a l'hora dels fets sempre es tiren enrere amb ambigüitats en el posicionament. En el fons, quant a l'independentisme, CiU i PSC no són tan diferents.

M'agradaria una Catalunya independent, tot i que puc passar sense que aquesta independència no arribi mai a materialitzar-se. Entenc que a CiU també pensen així. El problema és, com he dit abans, l'ambigüitat de ser uns cops més independentista que ningú i els altres acontentar-se amb ser nacionalistes i prou.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

alferza31 ha dit...

Això és el que ha fet CDC des de l'any 1979.

Potser el nom més adient seria el de CONVENIÈNCIA DEMOCRÀTICA ?? DE ALGUNS CATALANS.

Avui dia, parlar d'independència es sommiar coloms. Una altra cosa seria parlar d'estats federals, a l'estil alemany o americà.