divendres, 12 de novembre del 2010

#28N #eleccions2010 #campanya Comença la campanya

Comencen 15 dies de propaganda electoral. Encara més, si algú s'atreveix a dir que tècnicament els partits no estaven en campanya des de fa temps, fins i tot des d'abans de convocar-se les eleccions. La veritat és que encara no sé a qui votar. Serà perquè s'ajunten moltes coses:


  • CiU: No em desperta confiança. Artur Mas i altres cares visibles no han mostrat durant els anys que porten a l'oposició ser fiables -tema Estatut, per exemple-, són alguns dels caps visibles dels governs Pujol -PHN-, i han fet una oposició de mal perdre, contra el sistema electoral que és, no el que voldrien.
  • PSC: Què he de dir? No ha plantat cara al PSOE no moments importants. El conseller Maragall ha posat en marxa uns canvis més que discutibles en el sector educatiu. Salut està parlant molt de concertar els serveis sanitaris, cosa que convidaria a cercar-se una mútua privada si ja has de fer com si la tinguessis.
  • ERC: No han fet tant soroll com en temps de Pasqual Maragall, és cert. No recordo casos concrets ara mateix, excepte el tema de potenciar el turisme ebrenc amb la figura de Cabrera, un sanguinari per molt històric que sigui. La Vegueria de l'Ebre, tan venuda com un fet, no serà, de moment. I el posicionament sobre els bous, incoherent.
  • ICV: Ha tingut el pes del Dep. d'Interior a sobre. Ha patit un desgast d'imatge arran dels diferents episodis de violència a Barcelona i de l'actuació dels mossos. També la limitació de velocitat a 80 km/h a les entrades de Barcelona (des de Castelldefels, per exemple), els ha posat en el punt de mira. I l'intent de transvasar l'Ebre a Barcelona, no ho oblidem.
  • Resta de partits: No n'opino.

El tripartit ha fet coses malament, és cert. Una reforma educativa que penso que és pèssima, una trajectòria erràtica en el camp del programari lliure. Una rebaixa del sou dels funcionaris mai prou contestada. Ajudes excessives al sector de l'automòbil. Poca pressió a Madrid en temes importants... Però, tampoc no ens enganyem. No vindran ara a fer-nos creure que aquesta cantarella de tota una legislatura etiquetant des del principi aquest com un mal govern, ha de ser realment certa. S'han fet coses, s'ha fet obra pública, s'ha intentat crear places públiques per cobrir necessitats que existien però, que no s'acabaven de reflectir en plantilles, ...

Bona campanya i que guanyi qui més s'ho mereixi. Ara bé, que d'un cop per tots, qui no governi accepti que el sistema electoral que tenim es basa en majoria d'escons, no en cap altra cosa, i que si dues o més forces sumen prou escons, tenen dret de formar govern. La resta de posicionaments és una manipulació de conceptes inadmissible.

Els pobres mortals el dia després continuarem llevant-nos aviat per anar a treballar i seguir amb la nostra rutina diària, mentres probablement haguem de seguir dia i nit les negociacions per formar majories i poder governar, una postcampanya que en funció de la necessitat de vots, pot ser més o menys llarga.


Creative Commons License + GNU FDL