divendres, 5 de novembre del 2010

#xarxessocials #Ebre El monument franquista de Tortosa, portada de Menéame

Avui a la portada de l'agregador social Menéame ha aparegut un enllaç a la notícia de la propera votació al ple de l'Ajuntament de Tortosa sobre el futur del monument franquista de dins del riu.

El titular destaca que CiU impedirà que es retiri el monument. I així sembla que serà, si no és que el grup d'ERC de Tortosa no torna a fer seguidisme al grup de CiU.

Penso que sí, que el millor seria que el monument no hi fos però, no comparteixo, en absolut, propostes de substituir el monument per un altre monument. Que facin alguna cosa útil, com recuperar d'alguna manera, l'antic pont de la Cinta, per facilitar el flux de persones entre banda i banda del riu. Ciutats com Tortosa haurien de mirar més Girona, la qual destaca, entre altres coses pels nombrosos ponts que conviden a viure al costat de l'Onyar.

També penso que, encara que l'alcalde tortosí s'escudi en què ara no ha canviat res des de la darrera votació sobre el tema, com alcalde ha de fer complir la llei i si aquesta diu que el monument ha de treure's d'allí, ho ha de fer, sí o sí.

Creative Commons License + GNU FDL