dimarts, 19 d’abril del 2011

Motius per no votar CiU: el cas de La Lira #ebremunicipals2011 #municipals2011

Com ja se sap, el proper 17 de juny La Lira ha organitzat un concert, "La Lira versiona Serrat", on s'interpretaran cançons del disc "Serrat Sinfónico", adaptades per a banda. Aquest concert és benèfic per ajudar al finançament de l'escola de música de La Lira. No cal dir que poder fer aquest concert és important, no només per l'objectiu si no perquè la participació de Serrat en dues cançons i la seva col·laboració és ja un motiu d'il·lusió.

Ara bé, no hauríem d'haver arribat en aquest extrem. Ja fa molts anys, de menut, recordo quan anàvem a tocar per les poblacions veïnes per vendre números del sorteig d'un cotxer i així ajudar la Societat a tirar endavant. Per La Lira els músics sempre han hagut de fer mil i una coses, perquè de diners mai no ha anat sobrada. En el darrer any els músics i resta de Societat han hagut d'utilitzar la imaginació per fer activitats que reportessin diners en benefici de La Lira, culminant amb aquest concert versionant Serrat.

L'anterior conseller de l'aleshores departament d'Educació va venir un dia a Amposta per presentar el que seria una sortida, la llum al final del túnel, una opció per a un finançament millor de les escoles de música ampostines. Més tard es va concretar com podia fer-se això i es proposava, com millor opció, per suposar una major quantitat de diners per alumne, el model d'escola municipal, que ja funciona en altres poblacions veïnes. I aquí va arribar l'inici dels motius pels quals en aquest sentit no s'ha de votar CiU.

Inicialment l'alcaldia no volia que una de les entitats optés per ser escola municipal si l'altra no volia, dient que això era permetre que la que ho fos tingués avantatges sobre l'altra. És evident que, si això se sotmetia a votació en cada una de les assemblees, aquestes decidien quin creien que era la seva millor opció, amb la qual cosa l'argument del govern municipal no era vàlid.

De tota manera, més endavant, quan La Lira va aprovar el camí cap a l'escola municipal i La Filha no, el discurs va canviar. Ara no era que una no havia de tenir privilegis sobre l'altra si no que l'argument era que si La Lira optava per fer-se escola municipal corria el perill de perdre el concurs per donar el servei dins de les seves pròpies instal·lacions. Els seus arguments contradeien els inicials.

De fet, el discurs encara va canviar més perquè com que es va dir públicament que no aprofitant l'ocasió La Lira havia perdut l'opció de tenir 90.000 euros de finançament en el curs actual, el tercer argument va ser negar que aquesta partida de diners existís, cosa que depenent amb qui parles et nega. Ara el govern d'Amposta vol aconseguir un acord que beneficiï ambdues societats, donant per perduts els diners del curs actual, i veurem què diuen si al final el millor model és el de l'escola municipal aleshores rebutjat.

Tot plegat, encara que es digui el contrari, sembla que amb la proximitat de les eleccions catalanes signar l'acord per a les escoles municipals era massa beneficiós per al PSC i gens per a CiU. Si no va ser així la coincidència dels fets fa que relacioni les dues coses, no ho puc evitar.

No entendré mai però, com no es fa una denúncia més contundent dels fets des de les juntes de les societats.

Creative Commons License + GNU FDL