diumenge, 16 d’octubre del 2011

Doble joc amb l'aigua #transvasaments

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, que quan ve a l'Ebre parla en to no transvasista, va estar a Múrcia en la presentació d'un dels periodistes que més campanya a favor del transvasament de l'Ebre ha fet i fa, Manuel Buitrago (La Verdad), i ha fet declaracions que mostren que fa un doble joc, en funció d'on parla -com Zapatero-. Resulta que allí sí que parla de transvasaments. I en un territori on es demana dia sí, dia també, el transvasament de l'Ebre, és evident que Puxeu sabia que l'entendrien.

Zapatero va derogar el transvasament de l'Ebre però, com ha vingut denunciat la PDE, s'han anat posant sobre la taula projectes que poden acabar sent un transvasament de l'Ebre encobert, com el futur del canal Xerta-Sénia, un projecte que, com ha explicat sempre la PDE, tindrà un cost inassumible i acabarà servint per vendre l'aigua al País Valencià.

Creative Commons License + GNU FDL

6 comentaris:

Brian ha dit...

Hola Manel,
Farem un enllaç al facbook de la PDE. Gràcies,
Brian

Unknown ha dit...

Respecte al Xerta-Sénia, aquí al Mas de Barberans, una mica d'aigua ens aniria molt bé per suavitzar la sequera que els cultius d'oliveres estan patint. Dis-li transvasament, mini-transvasament o com es vulgui. Volem l'aigua per regar els cultius.

Unknown ha dit...

Si llegeixes, el problema que sempre s'ha comentat és si no es poden assumir els costos i s'acaba venent l'aigua. Aquí ningú no s'ha negat a un regadiu de suport, ans al contrari. A casa també tenim terra de garriga i patim la sequera.

Que vulguem aigua per regar no significa que qualsevol solució sigui acceptable, simplement perquè a nosaltres ja ens va bé, no? Almenys acceptem la discrepància.

Anònim ha dit...

Hola Manel, seguint amb la fixació que tens front al País Valencià, com valoraries aquestes informacions?
http://www.324.cat/elmeu324/text/201525/Discriminacio-cap-als-mestres-valencians-a-lEbre

https://skydrive.live.com/?cid=DDE73C8574CF66DF&id=DDE73C8574CF66DF%21104&sc=documents



http://blogs-lectores.lavanguardia.com/pagina-abierta/discriminacio-dopositors-valencians-a-mora-debre/


I recorda no confondre als governants valencians amb la totalitat de valencians. És com si jo pensase que tots els catalans (tu inclós)son militants de CIU.

Durant el franquisme molts catalans s'exiliaven a França i allí es trobaben a gent que els recriminava i demanava explicacions de per què tenien un dirigent feixista.

Unknown ha dit...

Has escrit en un apunt equivocat. És igual. Jo a les Terres de l'Ebre sé que de professorat valencià n'hi ha, i molt. A les oposicions a Catalunya d'opositors valencians n'ha hagut, i molts. Que hi hagi discriminació en cap cas no és acceptable.

De fet, també ha hagut tribunals on s'ha observat que havien aprovat persones que coneixien algun membre del tribunal, mentre que altres persones s'han quedat pel camí. I això ha passat tant amb persones del País Valencià com de Catalunya. Però, si no tens proves poca cosa pots fer. Sempre es poden impugnar les oposicions.

Quant a generalitzar, del que em queixo és que des del País Valencià no es vegi una postura general de no enfrontament de llengües i de compatibilitzar títols de forma recíproca. És un avantatge injust que hi ha quan algú ve a opositar a Catalunya. És culpa teva? No. Però, al País Valencià continua governant el PP amb majoria absoluta i això inclou una majoria absoluta en política lingüística.

Unknown ha dit...

Parles de costos, amb la que està caient amb infraestructures sense usar arreu del territori. Potser, tenir l'aigua a la nostra zona seria de lo més rentable. Pagant per tenir-la, es clar.

El canal Xerta - Sénia crec que seria la solució per a molts pagesos, com ho son els canals de la Dreta i l'Esquerra de l'Ebre.

Arribats al punt de vendre l'aigua. Hem pregunto, quin problema hi ha en vendre l'aigua ? és pecat ? Que no es hi ha un transvasament a Tarragona ? son més guapos els de Tarragona ?

Accepto la discrepància. Només aporto la meva opinió sobre el tema. Salutacions.