dilluns, 2 de juliol del 2012

Apoteosi final #FantasmaOpera #LaLiraAmpostina

Acaba un cap de setmana intens, un cap de setmana emocionant. El Fantasma de l'òpera, el musical, a La Lira. començàvem divendres amb una sessió increïble, amb una sala plena a vessar. Seguíem amb dues sessions dissabte, amb un èxit de públic també notable. I hem acabat avui amb una darrera sessió que ha començat una mica més tard perquè hi havia cua per comprar entrades. Una sorpresa molt agradable. I més agradable per a mi, la meva estimada era entre el públic. Si no és prou emocionant la història del Fantasma avui ho ha estat més.

El follet que narra la història (Karol Rovira), assegut a la bastida rebent músics i públic, esperant a començar a contar la llegenda del Fantasma. Els músics al lloc, esperant que comenci l'espectacle, moment de concentració. Comença tot i els temps se succeeixen, un cop més, entre aplaudiments del públic. Cristina (Mari Pau Medina), el Fantasma (Carlos Casóliva), Mar (Gemma Medina), Carlotta (Anna Ortí), Raoul (Xavier Grivé), Firmin (Paco Luis), André (Emilio Miralles) i el cor de La Lira, han anat omplint l'escenari durant l'espectacle. Punts àlgids marcats pels temes d'amor de Cristina, de Cristina i el Fantasma, de Cristina i Raoul, i de desamor, quan el Fantasma es plany pel fet que Cristina tria Raoul, i treu tota la seva ira. Moments humorístics entre els curadors i procuradors i la Primma Donna. Final tràgic que fa emocionar. Emoció perquè és el final i emoció per aquest bonic final ple d'amor de Cristina cap al monstre incomprès. Moment de màxima emoció acompanyat de la potència de la música de la banda. Com deia l'altre dia, la llagrimeta anava per dins. Qui no s'emociona en moments així, amb una música que et posa els pèls de punta, una sala plena de gom a gom, i amb la persona estimada veient-ho, acompanyant-te?

Al final, públic dret ovacionant els artistes, alegria general i foto per al record. I és que això d'aquest cap de setmana és per emmarcar. I si pot ser, per repetir. Perquè ara, qui més qui menos, ja n'ha sentit parlar, ... del Fantasma.

Creative Commons License + GNU FDL