dimecres, 25 de gener del 2006

Molinets a la serra de Godall

Sembla que torna una idea que ja va estar damunt de la taula: posar un parc eòlic a la serra de Godall. Els ajuntaments de Godall i d'Ulldecona hi estan interessats. Potser sí que hi fa vent. Faltarà veure si realment en fa prou i és rendible. També és llàstima que una serra tan menuda acabe plena de molins. Si el resultat és semblant al del Coll de l'Alba pot ser brutal. En pocs quilòmetres tindrem molins a manta. Em recorda l'Aragó, que hi ha un tram d'autopista que mires l'horitzó i tens una filera de molins que espanta.
Les preguntes que t'acabes fent és si els governants catalanistes i d'esquerres són realment tan ecologistes com semblava abans d'arribar al poder. I si defensen encara allò de no voler ser la central energètica de Catalunya. Pel que sembla no anem per aquest camí: central a Riba-roja (recordem que es va fer front a ENRON), centrals eòliques per tot arreu (amb un impacte brutal a Tortosa, per exemple). Per no parlar d'altres temes en l'àmbit català (la MAT, Bracons).
Com recordo al comentari al bloc LA MARFANTA, si aneu a Perpinyà, si pugeu una mica més amunt, passareu pel costat d'un parc eòlic. Res, molt pocs molins i a terra, no dalt de cap muntaya. No sé però, com són els altres parcs així que no es pot concloure res d'aquest comentari.
Enllaç: energia eòlica (en francès).