dimarts, 6 de març del 2007

Dell IdeaStorm

Dell té un web que consisteix en un agregador social de continguts, tipus Digg o Menéame: Dell IdeaStorm. En aquest agregador els usuaris envien idees -suggeriments sobre els productes Dell bàsicament- i són valorades per la resta. El web existeix des del 16 de febrer i és llegit constantment per treballadors de Dell per analitzar les idees dels usuaris i valorar-les.

Les idees es poden consultar segons les més populars, segons les més recents, es poden consultar els comentaris sobre les idees plantejades, i es poden consultar les idees que estan sent considerades -ideas in action-. En el moment d'escriure això la idea més valorada és una petició que Dell ofereixi les tres principals distribucions de GNU/Linux, Ubuntu, Fedora i OpenSUSE, perquè puguin ser pre-instal·lades gratuïtament amb els ordinadors nous, així com poder iniciar l'ordinador amb diferents sistemes operatius, no necessàriament Windows. La segona idea més popular és la pre-instal·lació d'OpenOffice, així com altres eines lliures amb els ordinadors nous.

És una molt bona idea haver creat un lloc com aquest. És una font important d'idees, obtingudes directament dels usuaris o potencials usuaris dels seus ordinadors. I sembla que pot ser la forma de demanar a l'empresa que hi instal·li programari lliure si l'usuari ho demana. Fa pocs dies van anunciar que oferirien GNU/Linux amb els seus ordinadors, amb una distribució pròpia. Amb l'empenta dels usuaris es pot aconseguir que d'una vegada per totes no calgui empassar-se un sistema operatiu restrictiu -això sí que és neutralitat tecnològica-. I, també és el punt de partida perquè l'empresa garanteixi el funcionament dels ordinadors i de les seves components amb programari lliure.