dijous, 29 de març del 2007

Després de la conferència de l'alcalde d'Amposta

Avui he assistit a la conferència de l'alcalde d'Amposta sobre el balanç de la legislatura. S'emmarca dins del cicle de conferències amb els alcaldes de les quatre capitals ebrenques, organitzat per la demarcació de les Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i l'Associació de Comunicadors de la Regió de l'Ebre.
L'alcalde ha fet un repàs a la legislatura, amb inevitables referències als 20 anys que ha estat al capdavant del consistori. En aquest repàs ha parlat de les diferents àrees en què s'ha treballat, amb especial esment al creixement en activitats econòmiques, l'èxit de la capital cultural i els projectes que se'n deriven, els projectes al voltant de la sanitat, de la vivenda, etc. Per a algú que no va preparat amb dades a una conferència així és difícil contraposar opinions a tot allò que ha dit. I val a dir que s'ha de reconèixer que Amposta ha crescut molt durant aquests anys, convertint-se en un mirall per a les poblacions veïnes, inclosa Tortosa.
Les periodistes que han acudit a la conferència/roda de premsa, la veritat, han preguntat poc -no les culpo, és una observació només, i val a dir que el discurs ha estat extens i detallat-. Amparo Moreno ha fet especial esment a la vessant de participació ciutadana -tràmits en línia, informació a l'abast del ciutadà, ...- i les noves tecnologies, i la seva implantació a Amposta, tema que a mi també m'interessa molt. El projecte Ciutat Digital ha de ser el marc de referència per a aquests temes i la propera legislatura ha de ser la de la consolidació i evolució d'aquest.
Finalment, comento un aspecte que m'ha sorprès. Es tracta de l'assistència. Bàsicament, a banda de les persones que hi eren per motius professionals, la majoria eren membres de la llista de CiU a les eleccions municipals o simpatitzants. No he vist cap polític de l'oposició. Jo no destaco per acudir a plens de l'Ajuntament i altres actes diversos. M'agradaria asassistir a més actes però, s'arriba on es pot. Però, crec que els membres de l'oposició i altres partits, podrien haver fet l'esforç. Al cap i a la fi es tracta de l'alcalde de la ciutat. També s'ha de dir en defensa dels absents, que la promoció de l'acte ha arribat tard i que potser per això l'assistència ha estat baixa.