dimarts, 14 d’octubre del 2008

OpenOffice.org 3.0

Ahir es va publicar oficialment la versió 3.0 del paquet ofimàtic -i programari lliure- OpenOffice.org. S'hi troba un processador de textos, un full de càlcul, una eina de presentacions, una eina de bases de dades, un editor de dibuix vectorial, i incorpora novetats interessants: Versió per a Mac OS X, format suport per a ODF 1.2 i OpenXML, un solucionador de problemes d'optimització en els fulls de càlcul (Simplex?), possibilitat de treballar en col·laboració amb un full de càlcul, generació de documents en format PDF/A, suport per a macros VBA, etc.

Amb l'arribada de l'OpenOffice nadiu per a Mac OS X sembla que NeoOffice pot tenir els dies comptats, o no. Aquest és un paquet ofimàtic basat en OpenOffice que qui tenia Mac podia utilitzar de forma nadiva, sense haver d'executar una versió d'OpenOffice basada en X.

OpenOffice 3.0 està prop de trobar-se ja traduït al català gràcies a Softcatalà. Ara ja es poden descarregar versions candidates si us subscriviu a la llista de correu el projecte.

Creative Commons License