dissabte, 29 de maig del 2010

CiU, tacticisme o responsabilitat?

Penso, com ja he escrit, que Zapatero hauria de marxar cap a casa per la mala gestió de la crisi i altres qüestions anteriors però, sobretot ara amb la crisi. A can CiU van de responsables i per això justifiquen haver-se abstingut facilitant l'aprovació de les retallades de Zapatero. Però, en canvi, Duran i Lleida ja avisa que no aprovaran els pressupostos generals de l'Estat per al 2011. La responsabilitat de no provocar ara unes eleccions anticipades topa amb la de provocar-les més endavant.

No se'ns poden escapar les eleccions catalanes d'aquest 2010 i l'interès que aquestes no coincideixin amb les espanyoles. Si es provoquen eleccions anticipades a Espanya impedint l'aprovació dels pressupostos generals, aquestes no coincidiran amb les catalanes. No sóc el primer que ho diu, evidentment.

Per això, no només veig una interpretació en el vot de CiU si no que qualsevol pot pensar en tacticisme electoral. No siguem innocents, que en política la responsabilitat significa sovint moltes altres coses que no pas el sentit literal de la paraula. O no?

Creative Commons License + GNU FDL