dijous, 13 de maig del 2010

Per què Zapatero ha de dimitir?

Aquest dimecres Zapatero crec que ha fet vessar el got.  Anunciar una retallada el proper mes de juny del 5% en el sou dels funcionaris -no en sóc de funcionari-, la congelació del sou dels funcionaris l'any 2011, la no millora de les pensions i l'eliminació del "xec bebè" és una mala notícia i impròpia d'un govern socialista que, a més, ha presumit des del 2008 del fet que estem en un estat de primera. Primer no teníem crisi, després sí. Ens va "regalar" 400 euros perquè anàvem sobrats. Al final, després de negar retallades, Zapatero farà retallades. I esperem, que potser no seran les úniques. Temps al temps.

La crisi la paga qui va a treballar cada dia i qui, del seu sou surten impostos, del treballador, del contribuent, i això és injust i no és admissible.


Enrere queden els anys en què el PP i després el PSOE, governaven amb el vist-i-plau a un model productiu basat fortament en la construcció, en l'especulació immobiliària. Ara ningú no ho recorda, com no es recorda que el mateix Zapatero ha injectat diners en el sector de la construcció a través del "plan E", igual com s'han injectat diners en el sector de l'automòbil, amb les ajudes en la compra de cotxes -i les ajudes a les multinacionals fetes pel govern català-.

Per postres, el mes de juliol l'IVA puja al 18%. Zapatero, el seu equip, el seu govern, ens han enganyat. Rajoy va parlar dels "hilillos de plastilina" i es va demanar la seva dimissió insistentment. Zapatero hauria de dimitir, simplement perquè ha modulat el discurs al llarg del temps, quedant en evidència la presa de pèl. Que governaria el PP? Ja ho sé, no és que m'agradi però, almenys si governa el PP saps què pretenen, mentres que amb Zapatero tens una ambigüitat, una presa de pèl contínua.

Per això penso que faria bé de marxar cap a casa, ell, els ministres i, per què no, la pseudo-obrera Leire Pajín, mal exemple per a socialistes obrers espanyols.

Creative Commons License + GNU FDL