dijous, 23 de juny del 2011

La productivitat de Duran i Lleida #crisi #feina

PNB i CiU van permetre que la reforma laboral del govern tirés endavant ahir al Congrés dels Diputats. Josep Antoni Duran i Lleida explicava ahir les raons de CiU per abstenir-se i permetre que la reforma s'aprovés. El govern espanyol hauria accedit a lligar augment dels sous a productivitat, a més de tractar l'absentisme i la flexibilitat interna a les empreses.

Ahir l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicava l'enquesta anual d'estructura salarial del 2009.  L'estudi mostra que el salari mitjà a Espanya se situa 22.511,47 euros, un 22% menys en el cas de les dones. Així mateix els directius d'empreses de més de 10 treballadors tenen un salari que triplica el salari mitjà, un 180,5% més. A Catalunya el salari mitjà se situava en 23.851,31 euros. Només quedaria veure dins de l'enquesta, per comparar, l'estructura salarial comparada amb la de diputats, senadors i altres càrrecs electes.

Vistes les diferències salarials i estan segur que els càrrecs electes no mesuren la seva productivitat a l'hora de rebre les seves retribucions, un es pregunta com es pot tenir la barra de defensar que salari vagi unit a productivitat? Si els preus pugen els treballadors han de perdre diners? Ho estan els directius? Que potser no pugen preus les empreses en els seus productes quan els preus de les seves compres augmenten?

Creative Commons License + GNU FDL