dimecres, 12 de juliol del 2006

Els nostres malalts

Aquests dies que s'han celebrat les Festes Majors de Roquetes i que s'estan celebrant les de Jeús, s'han fet dues visites a l'Hospital de Jesús, un centre on hi ha persones grans i no tan grans, amb malalties o situacions que els fan depenents durant un temps o per a la resta de la seva vida.

Fins que no hi tens algú en un Hospital de llarga estada no te n'adones del valor que tenen aquestes visites per als malalts, i no te n'adones com és d'important que les persones properes no deixin d'estar al costat seu. Cada minut que passes amb ells és un dels minuts més ben invertits de la teva vida. Potser és perquè ets conscient que qui sap si et queda poc temps de gaudir de la presència i de compartir una part de la teva existència amb ells. Potser és que veus que estar acompanyats és el millor regal que els pots fer als teus éssers estimats en moments tan difícils d'assumir en alguns casos.

Malauradament hi ha gent en aquests centres que no té ningú que vingui cada dia, que els expliqui com els ha anat, que els parli de moments viscuts, que els faci contar històries de temps passats, que els faci companyia... Sempre hi ha les persones que els atenen, de forma molt professional i agradable. Però, tots sabem que no és el mateix que tenir una persona estimada al costat. Per això, visites com aquestes, que alegren per un dia la vida dels malalts, són d'agrair. Per la part que em toca, gràcies, de tot cor.