dissabte, 8 de juliol del 2006

La visita del Papa

Ha vingut el Papa, Benet XVI, a la trobada mundial de famílies. I ho ha fet tenint un bany de masses. Molta gent s'ha sacrificat per poder assistir a la trobada i tenir un lloc per participar en els actes. I aquesta gent, la gent normal vull dir, sovint han estat famílies que anaven a veure el Papa i a participar d'una trobada important.

Ara bé, en aquesta trobada de famílies cristianes no és tan normal que s'escridassi el president del govern espanyol dient-li que se'n vagi amb ETA perquè són els seus amics. Això diria jo que no entra en el concepte d'amor, de comprensió, dels valors crisitians en general, i menys en una trobada on els pares van amb els fills, i se suposa que han de donar exemple. Encara que, si molta d'aquesta gent segueix el model dictat per la COPE, no és estrany que es produeixi l'escridassada.

Sobta que mai ningú no comenti el fet que els representants polítics sempre estiguin en primera línia, en els millors llocs, i amb accés màxim al Papa, mentres que la gent sacrificada, que realment sent la trobada de famílies i la vinguda de Benet XVI, ha d'acontentar-se de sentir la seva veu sota un sol de justícia. Sempre ho veureu igual.