dilluns, 15 de desembre del 2008

Autopistes

Amposta-Girona per l'AP-7. Entre Port Aventura i El Vendrell pràcticament tot el trajecte en obres, a 80 Km/h. Arribant a Girona, un trajecte menor també a 80 Km/h. El trajecte entre Tarragona i El Vendrell ja fa molt de temps que el tenim en obres, unes obres que sembla que quan ja estan en la recta final tornen a reprendre's. El preu dels peatges no reflecteix però, les incomoditats del trajecte. De tornada un altre cop, des del Vendrell a Port Aventura, a 80 Km/h. La carretera N-340 permet circular a 100 Km/h, malgrat ser molt més perillosa que la majoria de trams en obres de l'AP-7.

Fins fa poc entrar a l'AP-7 a Tarragona era gratis, igual que sortir a Torredembarra. Així havia estat des de feina uns quants anys. Sortir a Port Aventura encara avui és gratis. I sense distincions. A les Terres de l'Ebre demanem que ens alliberin peatges fins que estigui feta la variant de la N-340 a l'Aldea, i hem de demanar encara si us plau i donar les gràcies perquè ens bonifiquin -no ens alliberin- l'autopista, si és que ho arribem a veure.

Quan algú proposa peatges selectius, a banda de ser conscient que no hi ha connexió mental entre els conductors per tal de no congestionar l'autopista, a banda de comparar-se amb Europa, ha de ser conscient també que les vies alternatives a l'autopista són pràcticament inexistents. Quan estigui acabada l'A-7 entre Tarragona i Amposta no crec que dubti a deixar de circular per l'AP-7. Potser això és el que volen, deixar de tenir clients que paguin peatges. Potser s'ho mereixen.

Creative Commons License