dimecres, 15 de març del 2006

Retalls de premsa

Ahir vaig acabar la col·lecció de discos compactes de Mozart que ha estat entregant el diari El País durant 30 números. La veritat és que si no hagués estat per ser una col·leció com aquesta no hauria caigut a la temptació. Fa temps que vaig decidir deixar de comprar El País, perquè ha perdut interés, excepte si es vol estar al dia de les batalles entre socialistes i populars.
Els diaris avui dia es dediquen a vendre un munt de coses, semblant que tingui més importància el complement que el producte principal, la informació. Primer van ser entregues en cap de setmana. Després van arribar les entregues en dies laborables, sense eliminar les col·leccions de cap de setmana. En alguns casos s'han venut amb el diari col·leccions que també estava promocionant alguna editorial d'aquestes que al final de l'estiu i de les vacances de Nadal inunden els mitjans. Són les col·leccions aquelles que al cap d'un o dos números deixes de fer-les perquè el preu ja no és de promoció.
Però, escrivia per un aspecte que molesta dels diaris. No és la col·lecció, que no estàs obligat a comprar. És el fet que si la vols moltes vegades implica retallar un tros del paper que compres. El retall uns cops es troba al peu de la portada, altres a la part superior de la contraportada. Normalment en aquests casos elimina poc espai i no afecta els continguts. Però, el diari Avui s'ha superat. Aquest cap de setmana va començar una col·lecció, on també cal retallar el cupó que es troba a la portada del diari. Però, és un cupó gegant, que s'emporta un tros de l'editorial i de la il·lustració del dia. Em pregunto si realment els interessa als mitjans que la gent se'ls llegeixi. I em pregunto quanta gent col·lecciona diaris i a la vegada es capaç de fer el mateix amb les promocions que van sortint. No m'imagino una hemeroteca plena d'exemplars retallats.