diumenge, 27 d’agost del 2006

El cabal de l'Ebre


El passat mes de març es va produir una crescuda controlada de l'Ebre, d'aquelles que fan que mitjans de comunicació del País Valencià i de Múrcia practiquin la demagògia fent veure que aquí, a les Terres de l'Ebre, hi ha molta aigua, que en sobra. Quan passa això sovint es fan comentaris a casa nostra dient que quan han de venir a parlar del nivell de l'Ebre és quan està baix, com ara, o com quan la plataforma va fer aquella cadena humana dins del riu.



Ara és hora que vinguin i vegin quin cabal té l'Ebre, el riu del qual volen endur-se l'aigua i seguir alimentant la febre del turisme del golf. Ara, que tornen a demanar aigua, han de venir i ensenyar als ciutadans del llevant peninsular que l'Ebre, per si no ho sabien, també pateix la sequera. I de passada poden explicar què en pensen de notícies com les que diuen que 1 de cada 4 vivendes noves a Múrcia van associades a camps de golf, o que en 5 anys es construiran a la zona del Mar Menor, 200.000 vivendes, el mateix que s'ha construït en 40.

Però, segur que no ho faran i continuarem veient al Canal 9 anuncis de la Generalitat Valenciana comparant amb gots d'aigua quanta aigua havia de treure de l'Ebre el transvasament i quanta envia a la mar cada any. Clar com l'aigua, diuen ells.