dimarts, 24 d’octubre del 2006

Ja he instal·lat el Firefox 2.0

Firefox 2Ja s'ha publicat la versió 2.0 del navegador Mozilla Firefox. Ja he comentat anteriorment que és un navegador multiplataforma, amb la qual cosa podeu instal·lar-lo en el vostre Windows, en GNU/Linux o amb Mac OS X. És programari lliure. I ofereix funcionalitats molt interessants, algunes existents des de fa temps i que ara Internet Explorer incorpora -per sort, no ho han pintat com la gran novetat-.

  • La navegació per pestanyes (poder obrir altres pàgines en una pestanya nova en comptes d'obrir una altra finestra) és un dels aspectes de Firefox 2.0 que ja existien però, que ha millorat. Ara es poden tancar les pestanyes amb el botó que cadascuna té al costat del nom. Abans s'havien de tancar des d'un botó que quedava al costat de la pestanya de més a la dreta. Allí, on hi havia el botó, hi ha una llista desplegable per seleccionar la pestanya a la qual es vol anar. A més, els enllaços que obren una nova finestra amb Firefox per defecte s'obren en una nova pestanya.
  • Els llocs web que tenen canals de sindicació de continguts -RSS, Atom- Firefox permet subscriure-s'hi de diverses maneres: afegint el canal a les adreces d'interès actives, com fins ara, o bé utilitzant un aplicatiu específic -Bloglines, Yahoo!, Google Reader, o un altre aplicatiu que s'indiqui-.
  • Si el navegador es tanca de forma inesperada, en obrir-se us dóna l'oportunitat de recuperar la sessió que teníeu oberta. Podreu tornar a tenir les mateixes pestanyes obertes que teníeu abans que es tanqués.
  • Incorpora protecció anti-phishing.
  • La caixa de cerca s'ha millorat, no només recordant paraules escrites anteriorment, sinó proposant paraules de cerca a mesura que s'escriu. Com ja incorporaven altres versions, es poden fer cerques en diferents llocs: Google, Yahoo!, Gran Diccionari de l'Enciclopèdia Catalana, Vilaweb,...
  • ...
Aquestes són algunes de les característiques de Firefox 2.0, les quals podeu ampliar al web del projecte.