dilluns, 2 d’octubre del 2006

Les paraules d'Antoni Vives

El senyor Antoni Vives va venir a Amposta la darrera legislatura en què va governar CiU com secretari del govern. I va venir a dir que estar contra el PHN era dir "no" a tot. Contraposava aleshores anar darrera de les pancartes amb negociar, com si fos l'única eina efectiva, cosa que es va demostrar que no. No va ser precisament la negociació convergent la que va posar punt i final, ni que sigui per una legislatura, al transvasament. Aleshores també al·ludia a la nova cultura de l'aigua com un model alternatiu buit de contingut, cosa que també s'ha pogut veure amb el temps que no era així.

Ara ha tornat Antoni Vives a les Terres de l'Ebre per fer-nos un dels seus sermons. Segons ell, els opositors a la central d'ENRON de Móra la Nova que ara no s'han mostrat en contra de la de Vandellòs o la de Riba-Roja, en un país com cal estarien a la presó. Deixem de banda la democràcia i el vot de les persones per premiar o castigar l'activitat dels polítics, i passem a enviar-los a la presó per dir blanc ara i negre després. Si això fos així, a banda de no estar en una democràcia, no només els que estaven contra ENRON estarien tancats.


Alguns tenen un problema. Quan algú els duu la contrària és perquè els volen mal, no perquè defensen les seves idees. I després donen lliçons de democràcia.