dimarts, 24 d’octubre del 2006

Quart dia del CAP

Ahir vam tenir la quarta classe del CAP. Pedagogia. Vam tenir també la sessió de presentació del curs, amb el director de l'Institut de Ciències de l'Educació de la URV i del director del CAP de la mateixa Universitat. Vam poder expressar les nostres impressions sobre la primera setmana desastrosa de curs. Cal agrair la bona voluntat de cara a que tot vagi millor a partir d'ara.

La classe, sobre el sistema educatiu espanyol encara. La LOGSE. Concretament sobre secundària, batxillerat, formació professional, programes de garantia social i ensenyaments especials.

En conjunt em sembla que la LOGSE no és una proposta tan dolenta com es vol fer veure. L'allargament de l'edat d'escolarització obligatòria fins als 16 (jo sóc dels que feia EGB), l'aprenentatge significatiu, l'escolarització opcional i pública abans dels 6 anys, el tractament de la diversitat, l'orientació professional amb la nova FP, etc. Són un conjunt important de millores respecte del sistema que jo vaig viure. Potser ha fallat la gestió de l'aplicació del sistema més que l'esperit d'aquest. Potser ha fallat la implicació de la família en el procés educatiu, ha fallat ajuntar persones de 12 anys amb persones de 16, etc. És un debat interessant que potser dins d'uns mesos veure d'una manera més profunda.

1 comentari:

Jordi Perales ha dit...

El que ha fallat van ser les peles. Era una llei molt ambiciosa, però no es van posar prou diners damunt la taula.