dilluns, 25 de gener del 2010

Amb el MTC s'escalfen motor per a les eleccions

Uns acusen el govern de la Generalitat de no posicionar-se com cal respecte del cementiri nuclear. Surt Montilla a dir que no el vol però, no n'hi ha prou. Montilla, que no el vol però, respecta la postura municipal. Al mateix temps, els altres acusen els del partit de l'alcalde d'Ascó, acusant-los de ser els culpables de la candidatura a tenir el magatzem/cementiri. Aquests diuen que suspendran de militància els regidors que votin a favor  de posar-lo a Ascó però, des del mateix partit també diuen que es respectarà la decisió del consistori. És més, amenacen de suspendre de militància, no d'expulsar, amb la qual cosa, quan passi la tempesta tot s'oblidarà. Uns, el PSC, i els altres, CiU, fan pena. A Madrid encara fan més pena, reclamant respecte per la decisió dels municipis. Per no parlar del PP, que no queda clar què pensen.

Ascó té a les mans una decisió sobre un projecte molt llaminer. Els ingressos que els comporta una instal·lació així són importants. Cal pregutar-se -això qui no ho hagi fet mai- per què els municipis que alberguen centrals nuclears i ara, cementiris nuclears, reben aquest dineral anual. Si tanta feina donen als municipis, si tant de premi suposen, per què un extra anual?

Cal respectar totes les postures però, dic jo que coses que semblen tan perilloses i perjudicials per al futur del territori no poden estar en mans d'un consistori, i menys el d'una població tan petita, no representativa del conjunt de comarques afectades.

Creative Commons License + GNU FDL