divendres, 22 de gener del 2010

El magatzem nuclear i els defensors de la pàtria

Les Terres de l'Ebre són el lloc idoni per a la implantació de centrals energètiques, per intentar treure'n aigua, i ara, per implantar el cementiri de residus nuclears (MTC). L'alcalde d'Ascó veuria amb bons ulls la implantació. Diners, llocs de treball. Qui ho pot rebutjar això? Només és que caldria veure si els llocs de treball seran molts i per quant de temps, i quina és la relació avantatges-inconvenients per tirar-ho endavant. A més, una instal·lació així, igual que instal·lar centrals nuclears o d'altre tipus, té un impacte en el territori que hauria de tenir-se en compte, i no pensar únicament en clau local.



En clau local és com ho veu el conseller Nadal. La Generalitat hauria d'acatar la votació del Parlament dient que no al cementiri però, com Ponç Pilat, es renten les mans i ho deixen en mas del consistori d'Ascó. Així anem, amb un govern coherent i cohesionat, perquè els socis de govern del PSC no estarien a favor.

El PSC, membre del PSOE, partit que gràcies als vots de CiU, ahir va aconseguir que el ministre Sebastián comparegués davant la premsa per explicar el tema del cementiri.

CiU, partit que ja admet que l'alcalde convergent d'Ascó vol el cementiri de residus nuclears a la seva població i que, com fan els partits, ja prepara els seus militants i incondicionals per tenir un argumentari a mà i rebatre així les crítiques.

Penses de vegades que des de Barcelona es veuen molt bé els projectes que es fan al territori. No m'imagino els senyors consellers i conselleres, diputats i diputades, vivint al costat d'una central nuclear, o d'un magatzem de residus, com és el cas. Almenys no m'imagino que si hi viuen ho facin a gust. Però, decidir pels altres, per molt rebuig que hi vegis, és molt fàcil. Després el populisme és fàcil d'utilitzar per contrarestar les crítiques. Que si llocs de treball, que si inversions, ...

Ja ho deia en un apunt anterior. Vot en blanc.

Creative Commons License + GNU FDL